Fontos információk iskoláknak

Fontos információk iskoláknak az ösztöndíjprogramhoz kapcsolódóan

Videók

Média anyagok a projekt életéből

Veled Másokért címmel a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara kampányfilmet készített
A film mottója: „Ha megmentesz egy életet, hős vagy, ha ezret, akkor ápoló.” A film egy fiktív történetbe ágyazva mutatja be a nélkülözhetetlen, nem orvosi, egészségügyi szakmákat, de külön érdeme, hogy a szereplők saját magukat alakítják benne. Egy ember hat méterről zuhan le, súlyos koponya-, gerinc-, medence- és hasi sérülésekkel szállítják kórházba. A szirénázó rohamkocsiban a mentőtiszt figyeli az állapotát, és szól be a sürgősségire, hogy készítsék elő a műtőt. Összehangolt munka kezdődik, de leáll a beteg szíve, és egy sürgősségi szakápoló kezdi meg az újraélesztést. A műtét elképzelhetetlen lenne a képzett műtős szakasszisztens nélkül, aki mindig a megfelelő eszközt adja az orvos kezébe, az intenzív osztályon a szakápoló nemcsak a műszereket figyeli, de ő beszél az aggódó szülőkkel is. Megismerjük a beteg felépülését segítő valamennyi egészségügyi szereplőt, így a radiológust, az ápolónőt, gyógytornászt is.

 

Felnőttápolás - Bakos Barbara, felnőttápoló, jelenleg főiskolai hallgató, vall arról, miért szeretne diplomás szakápoló lenni

 

Gyermekápolás - Lukács Vivien, onkológiai gyermekápoló meghatóan mutatja be munkáját

 

Mentésügy - Horváth Balázs mentőtiszt beszél választott hivatásáról

 

Műtéti szolgálat - Böjte Attila műtős szakasszistens beszél választott hivatásáról

 

Rehabilitáció - Fájdalommal a fájdalom ellen! Tóth-Megyesi Lívia, gyógytornász beszél választott szakmájáról

 

Sürgősségi betegellátás - Szávu Dalma felnőtt szakápoló mutatja be mindennapi munkáját

 

Várandós gondozás- Keserű Brigitta a védőnői hivatást ajánlja és ismerteti meg


Az alábbi összeállítást a szombathelyi TV készítette az „ Ápolóleszek” ösztöndíj bemutatására a PTE SZESZI 13. évfolyamos tanulóinak és tanárainak megszólaltatásával, továbbá a szombathelyi  Markusovszky Egyetemi Oktatókórház igazgatója is elmondja, hogy munkáltatóként miért üdvözlik az ösztöndíj programot.