Ösztöndíjas pályázati felhívás

Az ösztöndíjas program keretében újabb pályázati felhívások nem kerülnek meghirdetésre

Tájékoztatjuk Önöket a Támogatóval közösen meghozott döntésről, miszerint az „Ápoló tanulók részére pályaválasztást támogató ösztöndíjas program” keretében újabb pályázati felhívások nem kerülnek meghirdetésre.

A változás oka, hogy jelentősen átalakult az OKJ képzések eddigi rendszere, aminek következtében nagymértékben megsértenénk az esélyegyenlőség elvét, amennyiben a Szakmajegyzék szerinti szakképzésben résztvevők számára nem, az OKJ-ban tanulók számára viszont az újabb meghirdetésekkel lehetőséget biztosítanánk a programban való részvételre. Mindez összeegyeztethetetlen programunk irányelveivel.

A Program indulása óta 3.214 tanulóval jött létre szerződés, mellyel sikeresen teljesítettük a projekt céljául kitűzött bevonti létszámot.

Az egykori tanulók több mint fele már el is helyezkedett az ösztöndíj-támogatásunkkal megszerzett szakképesítésnek megfelelő munkakörben valamely hazai közfinanszírozott egészségügyi szolgáltatónál.

Természetesen jelenlegi ösztöndíjasaink számára nyújtott támogatásunk továbbra is folyamatos, mentori hálózatunk változatlanul ellátja feladatait.