Megjelent az ösztöndíjprogramban való részvételre vonatkozó 2019/2020. II. félévi pályázati felhívásunk.

2020. február 11.

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ által indított, „Ápoló tanulók részére pályaválasztást támogató ösztöndíjas program” jelen pályázati felhívása keretében az egészségügyi szakképzést nyújtó intézmények nappali, vagy esti tagozatos, érettségire épülő, a pályázati felhívásban meghatározott iskolarendszerű egészségügyi OKJ szakképzésein résztvevő azon tanulói részesülhetnek támogatásban, akik a pályázatban megjelölt szakképesítésüket 2021.12.31-ig megszerzik.

Pályázatot 2020.02.18-tól 2020.03.31-ig lesz lehetőség benyújtani. A megítélt ösztöndíj összege maximum havi 40.000 Ft lehet.

Az ösztöndíj feltétele, hogy a szakképesítés megszerzését követően a pályázóknak legalább annyi ideig kell a megszerzett szakképesítésüknek megfelelő munkakörben dolgozniuk valamely hazai közfinanszírozott egészségügyi szolgáltatónál, amennyi ideig az ösztöndíjat kapták.

Az Ösztöndíjas pályázati felhívás és a kapcsolódó dokumentumok (pályázati adatlap kitöltési útmutató, támogatható pályázatok darabszámára vonatkozó keretszámok, Pályázói nyilatkozatok, Ösztöndíj Támogatói Okirat sablon, Általános Ösztöndíj Szerződési Feltételek, iskolalátogatási igazolás sablon) a https://apololeszek.aeek.hu/osztondijprogram linkre kattintva, az „Ösztöndíjas pályázati felhívás” menüpont alatt érhetőek el.

A pályázati adatlap kitöltésére a https://apololeszek.aeek.hu/ oldalon, regisztrációt és belépést követően 2020.02.18-tól lesz majd lehetőség. Felhívjuk a figyelmet, hogy a pályázati adatlap kitöltéséhez, valamint a pályázat megfelelő benyújtásához kapcsolódó részletes információkat a Pályázati adatlap kitöltési útmutató tartalmazza.

Azoknak a tanulóknak, akik az előző pályázati időszakokban (alap képzésre) már támogatásban részesültek, és ebben a félévben a korábban támogatott alap képzés szakképesítés-ráépülésére kívánják igénybe venni az ösztöndíjat, új pályázatot szükséges benyújtaniuk, amit új regisztráció indításával tudnak megtenni.

 A pályázat benyújtásáról történő felelősségteljes döntés meghozatalához a https://apololeszek.aeek.hu/informaciok oldalon a Fontos információk tanulóknak menüpontban megtalálható alábbi dokumentumok is segítséget nyújtanak:

  • Elhelyezkedési lehetőségek 2019. december
  • Segédlet az elhelyezkedési lehetőségek bemutatására szolgáló táblázat használatához
  • Preferált intézmények listája

 Leendő pályázóinknak sikeres pályázást kívánunk!